dé expert in inbraakwerende panic- strongrooms
In een panic room (of strong room) moeten personen zich veilig kunnen terugtrekken bij een calamiteit of een bedreigende situatie, dus worden er hoge eisen gesteld aan de bouwkundige constructie. Daarom werken veel aannemers bij de bouw van zo’n ruimte samen met aalbers|wico, dé specialist in bouwkundige inbraakbeveiliging. Wij leveren en monteren alle benodigde inbraakwerende onderdelen, al dan niet in combinatie met kogel-, explosie- en brandwerende eigenschappen.
door ‘inbrekers’ getest
De weerstandswaarde van onze panic rooms is niet alleen op papier berekend, maar ook in de praktijk getoetst. Hiervoor hebben we een eigen testcentrum, waar we onderdelen aan de zwaarste proeven kunnen onderwerpen. Met diverse gereedschappen testen geroutineerde ‘inbrekers’ de weerstand op verschillende punten, conform de hiervoor geldende indeling in weerstandsklassen.
normeringen
Als basis hanteren wij normen als NEN 5096, EN 1627-1630, EN 356 en ISO 16936. Maar wij gaan nog een stap verder. Als het Programma van Eisen hierom vraagt, dan zorgen wij voor een panic room die de daadwerkelijke gewenste weerstand biedt. Met de officiële normeringen als uitgangspunt, maar nog eens extra beproefd volgens aanvullende criteria.
Lees meer over normen voor panic rooms in het kenniscentrum.
testmethoden
Volgens de normeringen op het gebied van inbraakwering moet een panic room op drie manieren getest zijn. Met statische belasting, met dynamische belasting en met handmatige inbraaktests.
Lees meer over testmethoden voor panic rooms in het kenniscentrum.
weerstandsklassen
Bij manuele tests wordt de weerstandsklasse van een panic room gedefinieerd op basis van twee factoren. De tijd die de ‘inbreker’ erover mag doen om de panic room te forceren. En de gereedschappen die hiervoor gebruikt mogen worden. Hoe langer de tijd en hoe zwaarder het gereedschap, hoe hoger de weerstandsklasse.
Lees meer over weerstandsklassen voor panic rooms in het kenniscentrum.